Turkiet: The Winner Takes It All

ISTANBUL Om president Tayyıp Erdogan och premiärminister Ahmet Davutoglu hade gillat Abbas musik hade de kunnat uppmana sina anhängare att skruva upp ”The Winner Takes It All” på högsta volym efter söndagens val i Turkiet.

Det var den känslan som infann sig på gatorna när det stod klart att AKP tog ett rejält kliv uppåt i väljaropinionen och återfick sin egen majoritet. 

Under söndagens valvaka rapporterade jag i direktsändning för Expressen TV.  Min eftervalsanalys från Turkiet kommer jag i stället att skriva för Svenska Dagbladet och Hufvudstadsbladet i Finland.

Det här var det åttonde valet i Turkiet som jag har bevakat på plats sedan 2002 – därav det femte parlamentsvalet. Inget av dessa val har varit det andra likt. Turkiet kommer inte heller att bli sig riktigt lik från och med i morgon.