Trevlig techfri helg!

Skummar igenom kontaktlistan på Facebook och sållar. Ser flera som dragit sig ur denna techjätte. Full förståelse för det. (Som det nu blivit har vi ju alla förvandlats till gratisarbetande verktyg för Facebooks vinstmaximeringsmaskin och monopolinstinkt.)

I kontaktlistan hittar jag också gamla vänner som sorgligt nog gått bort. Tidens tand har inte sociala medier hittat en bra form för att hantera. Visst är några sidor efter avlidna omvandlade till minnessidor, men i många fall ligger de vanliga kontona kvar år efter år som om inget hänt. Vill inte få fler automatiska påminnelser om att jag bör komma ihåg att gratulera vänner på födelsedagen när de sedan länge är döda och när jag i vissa fall till och med deltagit i deras begravningar.

Vill bara lysa frid över deras minne!

Det är dessutom extra sorgligt att hitta nyskrivna grattishälsningar på sedan länge bortgångna vänners Facebookkonton – skrivna av personer som uppenbarligen inte vet att jubilaren sedan länge lämnat oss.

En tredje kategori kontakter som jag sållar bland är de som veterligen aldrig gett en reaktion, vare sig en invändning eller ett ”lajk”, på sånt jag lagt ut och som inte heller postat något själva efter vad jag kan se.

Om nu någon oförskyllt tror sig ha hamnat i denna tredje kategori ber jag om ursäkt! Kanske ni kan höra av er på annat sätt, t ex på twitter. Ni hittar mig som @bitteham. Eller så ses vi i verkliga livet.

Trevlig techfri helg!