Vill Urban Ahlin porta även Lisbet Palme?

Läser följande i ett pressmeddelande från Right Livelihood Award:

"Under drygt 30 år har Right Livelihood-priset, det ”Alternativa Nobelpriset”, delats ut i riksdagen. Trots starkt stöd från ett stort antal riksdagsledamöter som representerar sju partier har talman Urban Ahlin meddelat att prisutdelningen inte längre kan äga rum i riksdagen. Orsaken sägs vara att lokalerna behövs till det parlamentariska arbetet istället – trots att salen där prisutdelningen brukar äga rum står tom största delen av tiden. Riksdagsstyrelsen kan ändra talmannens beslut vid nästa möte den 8 juni."

Nu undrar jag: Kommer talmannen Urban Ahlin att säga nej även till utdelningen av Olof Palme-priset i riksdagen? Det priset delas ju av tradition ut av Lisbet Palme i riksdagen, senast till den palestinske pastorn Mitri Raheb och den israeliske journalisten Gideon Levy