Saudier vill tvinga USA välja: Riyadh eller Teheran

På twitter hittade jag en träffande kommentar om Saudiarabiens brytning med Iran, som visar på vilken god personkemi som har utvecklats mellan USA:s utrikesminister John Kerry och hans iranske motpart Javad Zarif

Min egen kommentar till det saudiska kungarikets beslut att hälla bensin på den sekteristiska brasan genom att halshugga en shiitisk dissident, Nimr al-Nimr, är publicerad i SvD:

Saudiarabien vill förhindra att Iran närmar sig USA. 

I New York Times hittar jag samtidigt en artikel av Thomas Erdbrink, som skriver intressant från Teheran på ett liknande tema: 

The moves formalized the Sunni-Shiite polarization that has fueled the chaotic proxy wars and maneuvering across the Middle East. And they seemed to put pressure on the United States and other Western nations to choose between their Saudi allies or the Iranians right when those countries were more closely engaging with Iran in hopes of easing the war in Syria.

Hela NYT-artikeln hittar du på denna länk.