Back to All Events

Vem är Recep Tayyip Erdogan?

Den tyska journalisten Cigdem Akyol har skrivit en kritikerrosad biografi över Erdogan, som ges ut i slutet av augusti. I början av september kommer hon till Sverige. Missa inte hennes framträdande på ABF Stockholm!

bokomslag

Recep Tayyip Erdogan är en av 2000-talets mest omtalade personer på den världspolitiska scenen. Han har lett Turkiet in i en period av aldrig tidigare skådad stabilitet och ekonomisk framgång. Samtidigt leder han en skoningslös kamp mot politiska motståndare och kritiska medier och har åter initierat islamiseringen av Turkiet.

Nu kommer den första boken på svenska om den turkiske presidentens liv. I samband med utgivningen gästas ABF Stockholm av bokens författare, Cigdem Akyol. Det här är Akyols enda framträdande under ett två dagar långt besök i Sverige. Författaren samtalar med Bitte Hammargren, programansvarig för Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet på Utrikespolitiska institutet.

I arbetet med biografin har Cigdem Akyol följt i Erdogans fotspår, intervjuat både anhängare och motståndare, samt tagit del av arkiv och dokument för att komma presidenten nära. Hur har denne man lyckats bli Turkiets mäktigaste politiker sedan Atatürk? Hur har hans tid vid makten påverkat landets ekonomiska och politiska utveckling? Och – med sin ovillkorliga vilja till obegränsad makt – hur ser Erdoğans framtid ut?

Presentationen sker på engelska. Biografin Erdogan. En biografi kommer att finnas till försäljning och det ges möjligheter till signering.

Lokal: Katasalen, 1 tr

Kostnad: 80 kr, 60 kr för studerande och pensionärer

Se även: 

http://www.historiskamedia.se/kalendarium/2017/08/vem-ar-recep-tayyip-erdogan/