Back to All Events

Konflikt i Gulfen

Skyline I Doha, Qatar. Foto: Bitte Hammargren

Skyline I Doha, Qatar. Foto: Bitte Hammargren

 

KONFLIKT I GULFEN
TISDAG 21 NOVEMBER KL. 18.00

Plats: Medelhavsmuseet, Stockholm

Maktkampen i Gulfen har länge pågått bakom kulisserna, men i våras hamnade den i strålkastarljuset när Qatar frystes ut av bland annat Saudiarabien och anklagades för att stötta terrorism. Saudiarabiens allierade, Förenade arabemiraten och Egypten gjorde gemensam sak med Saudiarabien, medan Iran tydligt visade sitt stöd för Qatar. Även Turkiet ställer sig på Qatars sida. 
Finns det risk för krig? Vad beror bråket på? Finns det sanning bakom anklagelserna?
Medverkande: Bitte Hammargren, journalist, författare samt ledare för UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram, samt Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi. Samtalsledare är Mellanösternexpert och journalist Nathalie Besèr.

Arr: Re:Orient i samarbete med Uppsala Universitet, Medelhavsmuseet och Södertörns högskola.

Mer info: http://www.reorient.se/hem-program/fokus-mellan%C3%B6stern-24907030