Back to All Events

Nya hot mot yttrandefriheten

Östersjöfestivalen

Arr: Utrikespolitiska institutet och Kulturradion

Det är inte bara i Ryssland som makten över media koncentrerats och det fria ordet begränsats. Inom EU har Polens och Ungerns regeringar kritiserats hårt. I Turkiet har tidningar stängts. Kina är inte ensamt om att försöka kontrollera fri internet. Vad är framtiden för yttrandefriheten? Planeras att sändas i P1.

Deltagare: Mats Karlsson, direktör vid Utrikespolitiska Institutet, Bitte Hammargren, redaktör för Utrikesmagasinet, Erkki Tuomioja, ordförande för Historiker utan gränser och f.d. utrikeminister i Finland, Olof Kleberg, journalist och Östeuropakännare samt Börje Ljunggren, diplomat, författare och Asienkännare.

Moderator/Programledare Karsten Thurfjell (SR Kulturradion).
Seminariet hålls på svenska.

Länk