Back to All Events

Konferens om Syrien och Afghanistan

Flyktingströmmarna har det senaste året varit de största sedan andra världskriget med miljontals människor som flyr krig, svält och fattigdom. Två av de länder som många har flytt till Sverige ifrån de senaste åren är Afghanistan och Syrien. 

Länsstyrelserna i Södermanlands och Västmanlands län bjuder gemensamt in till konferens om situationen i Afghanistan och Syrien. Hur är situationen i de land som flyktingarna lämnar bakom sig och hur har deras resa till Sverige sett ut? 

Målgrupp:

Personal och chefer från skola, socialtjänst, integrationsenheter, Asyl- och integrationshälsan, HVB, polisen och andra som kommer i kontakt med asylsökande och vill fördjupa sin kunskap om dessa länder. Vi ser även gärna att politiker från kommun och landsting deltar. 

Tid:

1 november 2016 klockan 8.30-16.15

Plats:

Stadshuset, Alva Myrdals gata 1 vid Fristadstorget i Eskilstuna

Kostnad:

Konferensen är kostnadsfri. Kaffe förmiddag och eftermiddag ingår. Lunch intas på egen hand. Utebliven deltagare utan avanmälan debiteras en avgift på 300 kronor.

Vi har glädjen att kunna erbjuda flera föreläsare med stor kunskap om situationen i dessa länder: 

Anders Rosén – Kommunikatör, journalist och programledare på TV. Var åren 2012-2014 informationsansvarig för Svenska Afghanistankommittén i Kabul.

Bitte Hammargren – Reporter, författare, Mellanösternanalytiker och redaktör på Utrikespolitiska institutet. Tilldelades 2008 Publicistklubbens stora pris. 

Jimmy Emanuelsson och Jonatan Malm från utbildningsföretaget Religionsvetarna som arrangerar utbildningar inom religion, migration och kulturmöten. Föreläsarna utgår alltid ifrån aktuell forskning och är religiöst och partipolitiskt obundna. För mer info: www.religionsvetarna.se

Vi kommer också att få lyssna till Kasim Husseini från Afghanistan och Ahmad Terkawi från Syrien som upplevt kriget på nära håll och på olika sätt lyckats tagit sig till Sverige.

Gå till anmälningsformuläret

Earlier Event: October 25
Sunni-shia-polarisering
Later Event: November 22
Fortbildningsdag om Turkiet på UI