Back to All Events

Censurerad. Fängslad. Piskad. Men inte tystad

Europaparlamentets pressmeddelande: 

Raif Badawi, en saudiarabisk bloggare, dömdes 2012 till 10 års fängelse, 1 000 piskrapp och stora böter för att ha förolämpat muslimska värden genom sin webbplats Free Saudi Liberals, som uppmuntrar till social, politisk och religiös debatt. Välkommen till Europahuset och delta i ett panelsamtal om mänskliga rättigheter med fokus på 2015 års Sacharovpristagare:

Sacharovpriset är Europaparlamentets pris för tankefrihet. Panelsamtalet kommer att belysa Raif Badawis situation i Saudiarabien och lyfta frågor som berör yttrandefrihet och demokrati. Europaparlamentets och andra organisationers arbete för mänskliga rättigheter samt hur den internationella opinionen via t.ex. Sacharovpriset kan påverka Raif Badawis situation kommer också att diskuteras av panelen.

Medverkande är Europaparlamentarikerna Marita Ulvskog (S) och Linnéa Engström (MP)Ola Larsmo, ordförande i Svenska PEN, Bitte Hammargren, reporter och Mellanösternanalytiker, Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi på Uppsala Universitet, m.fl.

Länk till obligatorisk föranmälan här. 

Earlier Event: January 28
Den irakiska tragedin